Ergonomisch verantwoord

Anatomisch en ergonomisch verantwoorde babyschoenen

De Attipas kinderschoenen zijn ontwikkeld om er voor te zorgen dat uw kind zich natuurlijk kan ontwikkelen

De manier waarop uw baby loopt (of leert lopen) verschilt enorm met die van een volwassene. Uw baby gebruikt voornamelijk de hiel en daarom is het voorste deel van de babyschoentjes enorm belangrijk bij de ontwikkeling van uw kind. Attipas babyslofjes zien er ongebruikelijk uit met een reden. Doordat de tenen volledig vrij kunnen bewegen, kan het kind zich volledig richten op het leren lopen.

De zachte en flexibele zool volgt de bewegingen van de voet en zorgt voor extra stabiliteit voor kinderen die net leren lopen. Traditionele kinderschoenen zorgen vaak voor een verkeerde gewichtsverdeling en minder stabiliteit. Door een te hoge zool komt het zwaartepunt te hoog te liggen en raakt de nog instabiele baby uit balans. De Attipas babyslofjes zijn ontwikkeld om er voor te zorgen dat uw kind zich natuurlijk kan ontwikkelen. Door de uiterst flexibele zool en grote neus wordt het voor uw kind zeer comfortabel en makkelijk om te leren lopen op de orthopedische babyslofjes van Attipas.

ATTIPAS WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK

Het is enorm belangrijk voor uw baby of peuter om een goed looppatroon te ontwikkelen tijdens zijn of haar groei. Om dit te onderzoeken is er uitgebreid kinetisch onderzoek gedaan tijdens het ontwikkelen van onze orthopedische kinderschoenen.

Gebaseerd op kinetische en fysiologische druktesten van de zool hebben wij de Attipas babyschoenen ontwikkeld. Door de druk op de zool en de hoek van gewrichten te analyseren in verschillende situaties, is het gelukt een kinderschoen te ontwikkelen die de groei van uw kind optimaal bevorderd. Attipas zorgt voor een stabiel en kalm looppatroon door het gebruik van een paar simpele aanpassingen aan de traditionele babyschoen. Babyschoenen worden op dit moment exact hetzelfde geproduceerd als schoenen voor volwassenen. Dit is niet goed omdat de orthopedische behoeftes van een baby die leert lopen totaal anders zijn. Baby’s hebben behoefte aan extra stabiliteit en flexibiliteit tijdens het lopen. Hierdoor zijn de Attipas schoenen zo gemaakt dat uw baby of peuter direct in contact staat met de tenen doordat deze vrij kunnen bewegen. Orthopedisch gezien is dit het beste voor uw kind.

Hoe hebben wij dit onderzocht?

Fysiologische druktesten van de zool? Een lang en moeilijk woord voor iets heel simpels eigenlijk.

Als een baby staat, drukt het volledige gewicht op de voetjes en zool van de baby. Door deze druk te meten, kan worden gezien of de voet en enkel uw kind van voldoende steun voorzien. De voeten en enkels van baby’s zijn ontzettend belangrijk voor de flexibiliteit en bewegelijkheid van het kind. De babyschoentjes van Attipas dragen bij aan de ondersteuning van het gewicht van uw baby en zorgen er ook voor dat uw baby stabiel blijft als hij of zij actief is. Anders dan gewone schoenen, zijn de Attipas orthopedische babyschoenen ontwikkeld om de druk goed te verdelen en te zorgen voor meer stabiliteit.

Het is zeer belangrijk hierbij op te merken dat het drukprofiel van een baby totaal anders is als die van een volwassene. Hieronder ziet u duidelijk het verschil, een volwassene heeft een zeer stabiele staande positie omdat een volwassene simpelweg verder ontwikkeld is. Een baby van 11 maanden heeft dus veel meer behoefte aan stabiliteit. Toch is het daarnaast enorm belangrijk dat de ontwikkeling gestimuleerd wordt. Doordat de baby zijn tenen vrij kan bewegen, ontstaat er meer bewegingsvrijheid en een natuurlijkere ontwikkeling.

Druktesten van de zool bij verschillende leeftijdsgroepen

1ste Test: Druk op de zool

RESULTAAT: De eerste test laat zien dat lage, zachte babyschoenen ideaal zijn voor de meeste baby’s. Het maakt in dit geval niet uit of het nou baby gympen of leren babyschoentjes zijn. Het belangrijkste is dat het voornamelijk lage, zachte babyschoenen zijn.

2de test Verandering in de hoek van de enkel

RESULTAAT: De tweede test laat zien dat een lage hiel in combinatie met zachte babyschoentjes de hoek van de enkel amper beïnvloedt. Hieruit kan worden opgemaakt dat het voor uw baby optimaal is om te (leren) lopen op zachte babyschoentjes met een lage hiel.

RESULTAAT: De derde test laat zien dat een harde kinderschoenen met een hoge hiel niet goed zijn voor het leren lopen van een baby of peuter. Het kind zou beter uit zijn met kinderschoenen die een goede positie bevorderd.

CONCLUSIE

Als we kijken naar de resultaten van het wetenschappelijk onderzoek, kunnen wij concluderen dat blootsvoets lopen het beste is voor uw baby of peuter. Natuurlijk doet bijna niemand dat, omdat niemand elke dag vieze voetjes wilt. Daarom zijn de Attipas orthopedische babyslofjes ontwikkeld, een perfecte mix van vrijheid en stabiliteit.

De rol van Attipas orthopedische schoenen is het beschermen van de voetjes van uw baby of peuter en hem of haar tegelijkertijd stabiliseren. De babyschoenen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn, zijn geproduceerd zonder rekening te houden met de uitkomsten van ons onderzoek. De kinderschoentjes zijn exact hetzelfde ontworpen als schoenen voor volwassenen. Dit kan leiden tot de ontwikkeling van een verkeerd looppatroon en zelfs tot cognitieve en intellectuele achterstanden.

Als baby’s vaak slechte schoentjes dragen, zullen de voeten overmatig groeien, scheef groeien, of leiden tot een verkeerde balans. Door het dragen van peuterschoentjes met een dikkere zool, verschuift het zwaartepunt omhoog. Hierdoor heeft het kind meer moeite met in balans blijven.

Attipas heeft geleerd van al deze bovenstaande problemen. Attipas is geproduceerd om al deze problemen op te lossen door middel van een totaal nieuw concept. De neus van de schoen is groter dan normaal om de tenen volledige vrijheid te geven. Hierdoor blijft de baby of peuter gevoel houden in de tenen en zool, en zal het kind zich op een natuurlijke en orthopedisch verantwoorde manier ontwikkelen.

De schoen en voornamelijk de neus van de orthopedische Attipas babyschoentjes zijn zo ontworpen dat de schoen de natuurlijke bewegingen van uw kind niet beïnvloed. Naast de unieke neus, is ook de zool van de schoen zo dun mogelijk. Dit is gedaan om het zwaartepunt zo laag mogelijk te houden. De zool zorgt voor meer zelfvertrouwen bij uw kind.

Attipas orthopedische babyschoentjes zijn geproduceerd met inachtneming van alle kennis die is opgedaan door de wetenschap in de afgelopen jaren. Door er voor te zorgen dat kinderen zich volledig vrij voelen, zal de ontwikkeling van de kinderen vele malen sneller verlopen. Attipas babyslofjes zijn verkrijgbaar in de maten 18 tot 23. Dit houdt in dat uw baby al vanaf ongeveer 6 maanden kan genieten van de Attipas kinderschoentjes.De babyschoenen van Attipas zijn ideaal voor het kinderdagverblijf of de kinderopvang.


WhatIsAttipas